WIK

2012

De muziekvereniging Willen is Kunnen werd opgericht in 1888 en is sindsdien nagenoeg ononderbroken actief geweest in het culturele en maatschappelijke leven van Knesselare. De fanfare probeert de jongste jaren mee te zijn met de vernieuwingen in de wereld van de blaasmuziek.

Via het plaatselijke muziekonderwijs weet de fanfare weer veel jeugd aan te trekken. De vereniging telt momenteel een zeventig muzikanten.

2007

Een ruim bestuur en tal van werkgroepen zorgen voor eigen muzikale optredens (jaarlijkse groot lenteconcert met ca. 750 aanwezigen, kerkoptredens n.a.v. het Ceciliafeest en Kerstmis, wandel- en plaatsconcertjes binnen en buiten de gemeente, muzikale reizen naar het buitenland (Spanje, Nederland, Duitsland, Frankrijk). Ze speelt een programma van licht klassieke muziek tot typische hafabra-muziek, popmuziek, …

Willen is Kunnen beschikt, na een schenking door de voorzitter, over een eigen “woning”, in het centrum van de gemeente, met ruim repetitielokaal en bar. Een biotoop voor veel gezelligheid na de vrijdagse repetities, waar nu en dan ook gastdirigenten aan het werk zijn (Dirk Decaluwé, Jan Van der Roost, Wim Belaen, …). Meteen ook een geschikte ruimte voor tal van gelegenheidsactiviteiten (aperitiefconcertjes, kleine optredens).

De Knesselaarse muziekvereniging neemt al zowat veertig jaar regelmatig deel aan de provinciale muziektornooien en tornooien van Fedekam. Hierin plaatste de vereniging zich in eerste afdeling.

De werkgroep jongeren pakt op de eerste zaterdag van oktober uit met het “Oktoberfieste”, een Oberbayeravond met live blaasorkest. Daarvoor waren dat de WIK Quiz en rockconcerten, waarop onder meer al Roland, Raymond Van het Groenewoud, Derek & The Dirt, Lemon, The Indian Cigars en andere plaatselijke rockgroepen optraden.

Willen is Kunnen wordt muzikaal geleid door Johan Ferlin. Anthony Stevens volgde in 2021 Philip Timmerman op als voorzitter van de vereniging.

In september 2015 werd het instaporkest WIKit opgericht. Onder leiding van Fien Van de Casteele zetten een 25-tal jonge muzikanten hun eerste stappen in de fanfare-wereld. Op dit moment heeft het instaporkest WIKit even de pauzeknop ingeduwd.

2003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: